Rugbrødsmad med tomatsalat
15. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske tomatsalat serveret på rugbrød – match made in heaven!
Ingredienser
Sådan gør du
Blend basilikumblade, pinjekerner, friskrevet parmesan og olie sammen i en blender eller foodprocessor, til du får en tyktflydende pesto.
Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber, og justér evt. konsistensen med lidt mere olie.
Hæld pestoen i et glas med låg, og opbevar det på køl indtil servering.
Smør rugbrødet med pesto (gem resten af pestoen til andre formål).
Skyl tomat. Skær tomat og mozzarella i skiver, og fordel dem lagvis på brødet.
Kværn med peber, og pynt med basilikumblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk