Rugbrødsmad med mandelsmør
15. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lav mandelsmørret på forhånd, og opbevar det i en lukket beholder på køl. Brug det på brød og kager, som dip til udskåret frugt eller som topping på yoghurt og smoothies. Det smager drøngodt!
Ingredienser
Sådan gør du
Rist mandlerne let gyldne i en 180° varm ovn i 7-8 minutter. Afkøl let.
Hæld de ristede mandler og salt over i en kraftig blender eller foodprocessor. Blend først mandlerne til fint mel, og lad så maskinen køre, til olien trækker ud af mandlerne – det kan tage op til 15 minutter, så vær tålmodig, og giv evt. maskinen en lille pause undervejs. Blend, indtil mandlerne er blevet til flydende og cremet mandelsmør.
Skrab mandelsmørret over i et glas med låg, og opbevar det på køl.
Smør rugbrødet med mandelsmør (gem resten på køl til andre formål). Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tynde skiver.
Top rugbrødet med æbleskiver og blåbær, og dryp med ahornsirup.
Tip!
Det hjemmelavede mandelsmør er nemt at lave, men det kræver en kraftig blender eller foodprocessor. Køb det evt. færdiglavet i velassorterede supermarkeder eller helsekostbutikker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk