Rugbrødsmad med laks og syltede rødløg
15. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Syltede rødløg er nemme at lave og perfekte som tilbehør til simreretter, i salater, til hotdogs og burgere og ikke mindst på smørrebrød. Lav gerne en stor portion, og opbevar dem i et lukket glas på køl, hvor de kan holde sig i 1-2 uger.
Bemærk
Marinering: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver.
Hæld vand, sukker og eddike i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge, indtil sukkeret er opløst.
Læg rødløgene i et glas, og hæld den varme eddikelage over, så den dækker løgene. Læg låg på, og sæt glasset på køl.
Lad rødløgene marinere i mindst 2 timer, gerne længere. Opbevar på køl i 1-2 uger.
Smør rugbrødet med flødeost. Læg en skive røget laks ovenpå, og top med syltede rødløg og klippet karse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk