Rugbrødsmad med hummus og avocado
22. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lav din egen hummus, eller køb en færdiglavet af god kvalitet i supermarkedet. Opskriften giver en stor portion hummus, så brug resterne til fx falafler, i pitabrød eller som dip til udskårne grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen og olivenolie i en blender eller foodprocessor, og blend det sammen.
Tilsæt vand lidt ad gangen, til den ønskede konsistens er opnået.
Smag hummussen til med citronsaft, salt og cayennepeber.
Hæld hummussen i et glas med låg, og opbevar den på køl indtil servering.
Smør rugbrødet med hummus (gem resten på køl til andre formål).
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i skiver. Læg skiverne på brødet, og drys med chiliflager og sesamfrø. Dryp med lidt citronsaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk