Rugbrødsmad med hummus og avocado

22. januar 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Lav din egen hummus, eller køb en færdiglavet af god kvalitet i supermarkedet. Opskriften giver en stor portion hummus, så brug resterne til fx falafler, i pitabrød eller som dip til udskårne grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen og olivenolie i en blender eller foodprocessor, og blend det sammen.
Tilsæt vand lidt ad gangen, til den ønskede konsistens er opnået.
Smag hummussen til med citronsaft, salt og cayennepeber.
Hæld hummussen i et glas med låg, og opbevar den på køl indtil servering.
Smør rugbrødet med hummus (gem resten på køl til andre formål).
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i skiver. Læg skiverne på brødet, og drys med chiliflager og sesamfrø. Dryp med lidt citronsaft.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar