Rugbrødslagkage med solbærmarmelade og flødeskum
25. juni 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Har du lidt tørt rugbrød liggende, er du godt på vej til den perfekte restekage, der ovenikøbet smager fantastisk og ser festlig ud.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 26 cm i diameter
Sådan gør du
Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker.
Riv rugbrødet fint, og vend det i æggeblommerne. Sigt kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver i blandingen, og vend det hele godt sammen med en dejskraber.
Tænd ovnen på 180°. Pisk hviderne stive med en elpisker, og fold dem i dejen med en dejskraber, så luften bevares.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Tjek med en kødnål, at der ikke sidder dej på. Afkøl kagen helt på en bagerist. Skær den i 2 lagkagebunde.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Vend halvdelen af marmeladen med halvdelen af fløden i en skål.
Smør bunden med resten af marmeladen. Fordel solbærskummet ovenpå. Læg den øverste bund over, og fordel det sidste flødeskum på toppen. Pynt med skovsyre.
Tip!
Lagkagen har godt af at sætte sig på køl et par timer før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk