Rugbrødslagkage med flødeskum og chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Rugbrødslagkagen er en sønderjysk klassiker, og kaldes også “brødtærte”. Her får du den klassiske version med masser af rugbrød i dejen og enkelt flødeskumsfyld.
Bemærk
Ovntid: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20-22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanterne.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukker og æggeblommer hvide med en elpisker. Tilsæt fintrevet rugbrød, kakao, kartoffelmel, bagepulver og finthakkede hasselnødder.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen ad flere omgange.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad den køle af, og del den i 2 bunde.
Pisk fløden til blødt skum. Hak chokolade og hasselnødder groft.
Læg lagkagebundene sammen med halvdelen af flødeskummet, og fordel resten på toppen af kagen.
Pynt med hakket chokolade og nødder, og server straks.
Tip!
Smør evt. et tyndt lag kirsebær- eller solbærsyltetøj på lagkagebundene, før du lægger kagen sammen med flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk