Rugbrødskage med solbær og flødeskum
26. juni 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske rugbrødslagkage er her gjort en smule mere enkel. Den saftige og ikke alt for søde kagebund serveres med skøn solbærmarmelade og blødt flødeskum på toppen. En rigtig dansk kaffekage, når det er bedst.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk æg og brun farin lyst og luftigt med en elpisker. Bland kakao, majsstivelse, bagepulver og salt sammen. Hæld det gennem en sigte ned i æggeblandingen, og vend det sammen.
Riv rugbrødet fint på et rivejern. Alternativt kan det blendes til krummer i en foodprocessor. Hak hasselnødderne groft. Vend rugbrød og nødder i dejen.
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør siderne grundigt med smør. Fordel dejen i formen, og bag rugbrødsbunden i ovnen i ca. 40 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.
Vend rugbrødsbunden ud af formen, og sæt den på et fad. Smør solbærmarmeladen forsigtigt ud over kagen i et jævnt lag.
Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum med en elpisker, og fordel det oven på marmeladen.
Hak hasselnødder og chokolade groft, og drys det over kagen. Pynt med rød skovsyre, og servér.
Tip!
Rugbrødslagkage er en sønderjysk specialitet, der traditionelt laves med solbærmarmelade. Men blåbærmarmelade, brombærmarmelade eller syltede amarenakirsebær smager også dejligt i kagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk