Rugbrødsboller med mørk chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Rugbrødsbollerne er geniale på weekendmorgenbordet eller som en lækker eftermiddagssnack i madpakken. De boller, som ikke bliver spist med det samme, kan sagtens fryses.
Bemærk
Hævetid: I alt 13 timer og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål, og hæld hvidtøl over. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt rugkerner, hørfrø og solsikkekerner, og lad blandingen stå i 10 minutter.
Tilsæt sirup, kakao, salt, havregryn, rugmel, hvedemel og hakket chokolade, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 12 timer.
Tag skålen med dej ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time.
Form dejen til rustikke boller ved hjælp af 2 skeer, som du dypper i varmt vand mellem hver bolle – så klistrer de ikke så meget. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket på pladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 185°. Hak hasselnødderne fint, og drys dem på bollerne. Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, og afkøl dem på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk