Rugbrødsboller med græskarkerner og mælkechokolade
17. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
En rigtig god og saftig bolle, som har alle de gode egenskaber fra rugbrød, men som samtidig er let og en smule sød. Et skønt indslag i madpakken!
Bemærk
Hævetid, i alt: 9 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og tilsæt hvidtøl. Rør rundt, til gæren er helt opløst. Tilsæt knækkede rugkerner og græskarkerner, og lad blandingen stå i 15 minutter.
Tilsæt sirup, kakao, salt, havregryn og de to slags mel, og rør dejen godt sammen. Hak mælkechokoladen groft, og vend den i dejen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køl i 8 timer.
Tag skålen med dej ud fra køl. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af 2 skeer, som du dypper i varmt vand mellem hver bolle – så klistrer de ikke så meget. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 190°. Drys rugbrødsbollerne med græskarkerner, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem på en rist, og servér dem lune med koldt smør, eller frys dem ned enkeltvis, og tag dem med i madpakken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk