Rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg
2. april 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det er ikke spor kedeligt at spise rugbrød til aftensmad, når din servering som her er farverig, højtbelagt og fyldt med gode proteiner.
Bemærk
Afkøling, syltede rødløg: Mindst 15 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Kog eddike og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Læg løgskiverne i gryden, og lad dem småkoge i lagen i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og lad rødløg og lage køle af i 15 minutter.
Skyl og afdryp spinaten. Steg spinaten i olie på en pande i ca. 1 minut, til den falder let sammen. Krydr med salt.
Slå æggene ud på en varm pande med olie, og steg dem til spejlæg. Krydr med salt og peber.
Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister.
Anret rugbrødsskiverne med spinat, røget laks, spejlæg og syltede rødløg, og top med klippet karse og et lille drys chiliflager. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk