Rugbrød med kerner

Et nemt rugbrød uden surdej. Den syrlige smag, som klæder rugbrød, frembringes alligevel ved at røre cremefraiche i dejen.

Rugbrød med kerner
0-30 min.

(3)

31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: 2 timer. Bagetid: 1 time og 15 minutter. Brødet skal laves over et par dage.

Ingredienser

stk.

Dag 1

knækkede rugkerner
200 g
hørfrø
200 g
solsikkekerner
200 g
vand
7 dl

Fordej

gær
5 g
vand
4 dl
cremefraiche 18 %
2½ dl
rugmel
600 g

Dag 2

salt
30 g
rugmel
200 g
brændt maltmel
2 spsk.
vand
½ dl

Udstyr

  • to rugbrødsforme

Sådan gør du

Dag 1

Sæt rugkerner, hørfrø og solsikkekerner i blød i vand i en stor skål, og dæk skålen med et viskestykke. Lad det stå på køkkenbordet til næste dag.

Fordej

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt cremefraiche og rugmel. Rør dejen godt sammen til en tyk grød, og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.

Dag 2

Rør de udblødte kerner og fordej sammen i den store skål.
Rør salt i, og tilsæt rugmel og evt. brændt maltmel. Tilsæt evt. en smule ekstra vand, hvis dejen er så tyk, at du ikke kan røre den ordentligt sammen.
Fordel dejen i rugbrødsforme, så formene er ²⁄₃ fyldt. Lad dejen hæve i ca. 2 timer, til den er hævet op til kanten.
Bag rugbrødene i en 180° varm ovn i 60-75 minutter, til de har en centrumstemperatur på 97°-98° (mål temperaturen med et stegetermometer).
Tag rugbrødene ud af ovnen, og vend dem straks forsigtigt ud af formen. Afkøl på en bagerist.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'