Rugbrød med kerner

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Et nemt rugbrød uden surdej. Den syrlige smag, som klæder rugbrød, frembringes alligevel ved at røre cremefraiche i dejen.

Bemærk
Hævetid: 2 timer. Bagetid: 1 time og 15 minutter. Brødet skal laves over et par dage.

Ingredienser

Udstyr

to rugbrødsforme

Sådan gør du

Sæt rugkerner, hørfrø og solsikkekerner i blød i vand i en stor skål, og dæk skålen med et viskestykke. Lad det stå på køkkenbordet til næste dag.
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt cremefraiche og rugmel. Rør dejen godt sammen til en tyk grød, og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.
Rør de udblødte kerner og fordej sammen i den store skål.
Rør salt i, og tilsæt rugmel og evt. brændt maltmel. Tilsæt evt. en smule ekstra vand, hvis dejen er så tyk, at du ikke kan røre den ordentligt sammen.
Fordel dejen i rugbrødsforme, så formene er ²⁄₃ fyldt. Lad dejen hæve i ca. 2 timer, til den er hævet op til kanten.
Bag rugbrødene i en 180° varm ovn i 60-75 minutter, til de har en centrumstemperatur på 97°-98° (mål temperaturen med et stegetermometer).
Tag rugbrødene ud af ovnen, og vend dem straks forsigtigt ud af formen. Afkøl på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar