Rugboller med chokolade
27. juni 2019
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Carina Kruger
De lækre rugboller er et hit som eftermiddagssnack – de bidrager til den søde tand og mætter samtidig rigtig godt.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker, rugmel, hvedemel og kakao. Ælt dejen grundigt.
Hak chokolade og valnødder groft, og ælt det i dejen.
Kom køkkenfilm over skålen, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Form 14 boller af dejen, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 190° i ca. 20 minutter. Lad bollerne afkøle på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk