Rugbarer med chokolade og tørrede frugter
30. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
En lækker lille snack, som mætter godt og tilfredsstiller den søde tand.
Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 90 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun vand og A38, til det er lillefingervarmt. Udrør gæren heri, og tilsæt salt, sukker og havregryn.
Rør rugmel og ⅔ af hvedemelet i. Ælt dejen godt, gerne på en røremaskine, i 10 minutter, og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen slipper skålens kanter.
Vend grofthakket chokolade og tørrede frugter i. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
Form med fugtige hænder dejen til minirugbrød. Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 20 minutter. Varm imens ovnen på til 180° varmluft.
Pensl barerne med en blanding af A38 og vand, og bag dem i ca. 25 minutter.
Tip!
Prøv at udskifte abrikoser og tranebær med andre tørrede frugter, f.eks. dadler. Du kan også blande nødder eller mandler i dejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk