Rugbarer med chokolade og tørrede frugter

30. april 2021 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

En lækker lille snack, som mætter godt og tilfredsstiller den søde tand.

Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 90 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun vand og A38, til det er lillefingervarmt. Udrør gæren heri, og tilsæt salt, sukker og havregryn.
Rør rugmel og ⅔ af hvedemelet i. Ælt dejen godt, gerne på en røremaskine, i 10 minutter, og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen slipper skålens kanter.
Vend grofthakket chokolade og tørrede frugter i. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
Form med fugtige hænder dejen til minirugbrød. Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 20 minutter. Varm imens ovnen på til 180° varmluft.
Pensl barerne med en blanding af A38 og vand, og bag dem i ca. 25 minutter.

Tip!

Prøv at udskifte abrikoser og tranebær med andre tørrede frugter, f.eks. dadler. Du kan også blande nødder eller mandler i dejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar