Roulade med kaffe og chokoladecreme

28. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Snasket og lækker roulade med friskbrygget kaffe og en fløjsblød lys chokoladecreme – perfekt opskrift på en kage, dine gæster vil glædes over.

Bemærk
Køletid, creme: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bræk chokoladen i små stykker, og læg dem i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen.
Rør, til chokoladen er helt smeltet. Stil den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er helt kold.
Pisk den kolde chokoladecreme med en elpisker, til den tykner let – men pisk ikke så længe, at den bliver for fast.
Tænd ovnen på 200º. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen med en elpisker til en cremet og luftig masse. Pisk hviderne helt stive i en anden skål.
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og kaffe, og vend det godt sammen med æggeblommemassen. Vend derefter de piskede æggehvider i.
Læg et ark bagepapir på en bageplade. Smelt smørret, og pensl bagepapiret med smør i et felt på 25 x 30 cm. Drys med rørsukker.
Smør rouladedejen ud på bagepapiret, og bag den i ovnen i ca. 12 minutter. Tag rouladebunden ud af ovnen, stil bagepladen på en bagerist, og lad den køle blot en lille smule af.
Rul derefter rouladen sammen på den lange led uden fyld, mens den stadig er varm, og lad den køle helt af.
Rul den ud igen, smør den med chokoladecreme, og rul den igen sammen til en roulade. Drys med hakkede mandler inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar