Roulade med hindbær
20. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Roulade er en sikker vinder hos både børn og voksne, og en hjemmelavet roulade med hindbær vil med garanti imponere dine gæster. Mandelmelet gør kagebunden ekstra lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225º.
Riv skallen af appelsinen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg og rørsukker hvidt med en elpisker, og tilsæt mælk, appelsinskal og vaniljekorn. Bland hvedemel, bagepulver og mandelmel, og vend det i æggemassen.
Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til overfladen begynder at få farve.
Drys sukker ud over den nybagte bund. Læg et stykke bagepapir (i samme størrelse som bunden) over, og vend straks den helt varme bund over på papiret.
Smør hindbærsyltetøj på kagebunden i et jævnt lag. Rul bunden sammen (mens den stadig er varm!) til en tæt roulade ved at trække i bagepapiret. Vælg den lange led, så rouladen bliver så tyk som muligt. Lad rouladen hvile i mindst ½ time.
Drys evt. rouladen med sukker, og skær den i 2½ cm tykke skiver. Servér evt. med letpisket flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk