Røstiburger med parmaskinke, tomatsalsa og chilimayo
5. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sæt en saftig og velsmagende burger på bordet, hvor det meste af kødet er skiftet ud med en sprød røsti af søde kartofler. Den sprøde parmaskinke giver burgeren tilpas meget umamismag til, at man ikke savner den obligatoriske oksebøf.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl de søde kartofler, og riv dem groft. Pil og riv løget, og bland det sammen med kartofler, chiliflager, æg, majsstivelse, salt og peber i en skål.
Opvarm en pande med rigelig olie. Læg skefulde af røstiblandingen på panden til 4 store kartoffelkager. Tryk dem let sammen med bagsiden af en paletkniv. Steg røstierne i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Tænd ovnen på 200°. Læg parmaskinke på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er sprøde.
Skyl tomaterne, skær dem i små tern, og kassér overskydende væde. Rør tomatternene sammen med friskhakket basilikum og eddike i en skål, og krydr med salt og peber.
Rør mayonnaise, chilisauce og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Lun burgerbollerne, og flæk dem. Skyl og tør salaten. Smør bollerne med chilimayonnaise, og læg dem sammen med salat, røsti, sprød parmaskinke og tomatsalsa. Servér straks.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk