Røsti med svampe, æg og bacon

Røstier er sprøde kartoffelpandekager, der smager himmelsk. I denne opskrift er de serveret med knasende bacon og bløde svampe. Det er dejlig comfortfood på en hverdagsaften.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 100°. Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Læg de revne kartofler i et rent viskestykke, og pres væden fra.
Pil løget, og riv det groft. Bland revne kartofler og løg i en skål, tilsæt salt og peber, og rør det godt sammen.
Smelt smør på en mindre pande, og mos ¼ af røstiblandingen ud på panden, så den bliver flad og rund.
Steg den gylden på den ene side, vend den, og steg den færdig på den anden side.
Gentag processen med de næste røstier (hold evt. røstiene lune ved at lægge dem på en bageplade i en varm ovn).
Steg baconskiverne sprøde på en anden pande, og afdryp på fedtsugende papir.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Steg dem gyldne i baconfedtet på panden, krydr med salt og peber, og læg dem til side på en tallerken.
Steg æggene som spejlæg på panden. Top røstiene med stegte svampe, bacon og spejlæg, og pynt med kørvel.

Tip!

Tilsæt evt. lidt revet squash til røstiblandingen, men husk at presse væden af først.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
17. juli 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar