Røsti med røget laks og krydret dressing
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sprøde røstier serveret med røget laks og cremefraiche rørt op med wasabi. Røsti er små pandekager lavet af revne rå kartofler – de kan smagssættes på forskellig vis med fx løg, krydderurter og ost eller laves helt enkelt kun af kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl bagekartoflerne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
Vrid så meget af væsken ud af kartoflerne som muligt, og tør dem godt i et rent viskestykke. Jo tørrere kartoffelmassen er, jo mere sprøde bliver de færdigstegte røstier.
Pil løget, og riv det på rivejernet. Skyl og tør persillen, og hak den fint. Rør de revne kartofler sammen med løg, persille, olie og revet mozzarella i en skål. Krydr godt med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Bred kartoffelblandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir til runde røstier i ensartede størrelser, så der er 2 pr. mand, og tryk dem let flade med fingrene.
Bag røstierne i ovnen i 20 minutter. Tag dem ud af ovnen, og fordel smørret i små klatter oven på røstierne. Sæt dem tilbage i ovnen, og bag dem i yderligere 5 minutter, til overfladen er sprød og gylden. Afkøl røstierne på en bagerist, mens tilbehøret gøres klar.
Pisk cremefraiche og wasabipasta luftigt med en elpisker i en skål. Smag cremen til med lidt friskpresset citronsaft og salt.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Klip purløget. Top de lune røstier med wasabicreme, røget laks, rødløg og purløg. Kværn peber henover, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk