Røsti med bønner, cherrytomater og oliven
23. august 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
De sprøde kartoffelrøsti kan også blandes med f.eks. pastinakker og rødbeder, eller hvad du nu har liggende i grøntsagsskuffen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og gulerødder, og riv dem groft. Pil rødløget, og hak det fint. Pluk timian fint.
Bland kartoffel, gulerod og løg sammen i en skål. Tilsæt timian, æg, mel, salt og peber, og bland godt.
Steg store skefulde af kartoffelmassen i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til røstierne er gyldne og sprøde.
Nip bønnerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Pil hvidløgene, og hak dem fint.
Afdryp bønnerne, og vend dem sammen med hvidløg, olie, eddike, salt og peber i en skål.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Servér røstierne med bønner, tomater, oliven og en skefuld hytteost. Servér evt. brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk