Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Citron, hvidløg og rosmarin giver masser af smag til det lyse kyllingekød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingebrystfileterne i et ovnfast fad. Pres citronsaft ud over kyllingekødet.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver. Pluk og hak rosmarin, og drys over kødet sammen med hvidløg. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Steg kyllingebrystfileterne i ovnen i 30 minutter.
Nip og skyl bønnerne. Kog bønnerne i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand.
Rist hasselnødderne på en tør pande i 3 minutter. Afkøl nødderne, og hak dem groft.
Pil og skær rødløget i tynde både. Hak purløg. Bland bønner, nødder, rødløg, purløg, balsamico og olie, og krydr med salt og peber.
Servér bønnesalaten sammen med stegt kyllingebryst.
Tip!
Halvér den pressede citron, steg den hårdt på skærefladen, og dryp den sidste saft ud over retten ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk