Rosmarin-kødboller i tomatsauce med polenta
18. januar 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Skift pastaen ud med polenta, og prop kødbollerne med frisk rosmarin og revet gulerod og pastinak.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og skær begge dele i små tern. Skræl og riv gulerod og pastinak. Pluk og hak rosmarin fint.
Rør hakket kød med løg, hvidløg, gulerod, pastinak, rosmarin, salt og peber i en skål.
Form kødet til små kødboller. Steg dem gyldne og knap gennemstegte i olie på en pande i 5-6 minutter.
Skyl peberfrugten, og skær den i mindre tern. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Steg peberfrugtternene på en pande i 4-5 minutter, til de er møre. Tilsæt tomater, og steg i yderligere 2 minutter. Hæld tomatsauce over, og lad det simre i 6-7 minutter.
Læg kødbollerne i saucen, og kog i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber og evt. et par dråber balsamico.
Hæld polentaen i en gryde med kogende vand, og lad det koge i 1-2 minutter under piskning, til konsistensen er som kartoffelmos. Tilsæt lidt mere vand om nødvendigt.
Vend polentaen med olie, en stor klat smør og friskrevet parmesan. Smag polentaen til med salt og peber.
Anret polenta i dybe tallerkner, og top med rosmarin-kødboller i tomatsauce, friskrevet parmesan og basilikumblade. Giv evt. en skål salat til.
Tip!
I stedet for hakket oksekød kan du bruge en blanding af hakket gris og okse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk