Rosinbrød
26. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Et nostalgisk og dejlig blødt rosinbrød med et godt lag smør passer perfekt til søndagshyggen eller eftermiddagskaffen.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Læg rosinerne i en skål, og dæk dem med kogende vand. Lad dem trække i vandet i 20 minutter, og afdryp dem i en sigte.
Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
Lun sødmælken, til den er lillefingervarm, og smuldr gæren i mælken. Tilsæt æg, sukker og smeltet smør. Tilsæt de afdryppede rosiner, fintrevet citronskal, kardemomme, salt og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt sammen, til den er blød og smidig. Tilsæt kun det sidste hvedemel, hvis dejen er for klistret. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 3 lige store stykker. Tril hvert stykke dej til en aflang rulle, og flet de tre dejruller sammen til ét stort brød. Læg brødet i en smurt brødform, og lad det efterhæve i 1 time.
Tænd ovnen på 190°. Pensl rosinbrødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i 25-30 minutter, til det er gennembagt. Tag brødet ud af formen, og afkøl det på en rist. Servér i tykke skiver evt. med et godt lag smør på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk