Rosinboller med mandelmel
26. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Det her er opskriften på de bedste rosinboller, der er perfekte til eftermiddagskaffen, i madpakken eller til fødselsdagsfesten. Mandelmelet giver bollerne en god smag og struktur.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland yoghurt og vand, og opløs gæren heri. Rør salt, honning og olie i.
Tilsæt mandelmel, speltmel og rosiner, og rør godt. Tilsæt hvedemel, lidt ad gangen, til dejen er let fugtig. Rør den godt igennem.
Fordel lidt mel på hænderne, og ælt dejen let på bordet. Stil den til hævning på køkkenbordet i en skål dækket med husholdningsfilm i ca. 1½ time.
Hæld kernerne i en dyb tallerken. Form en klump dej med en ske og let fugtige hænder, og tril den i kerneblandingen.
Sæt bollerne med god afstand på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Bag bollerne på næstnederste rille i ovnen ved 220° i 20-25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip!
Hvis du ikke er vild med rosiner i bagværk, kan de sagtens udelades.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk