Rosinboller med kardemomme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvem elsker ikke nybagte boller? Placér bollerne tæt ved siden af hinanden i bradepanden, så de sætter sig sammen under bagningen og får høje, bløde kanter.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs smuldret gær i vand i en skål. Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme og salt, og rør det sammen.
Tilsæt æg, blødt smør og det meste af melet.
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, evt. på en røremaskine, til den er blank og smidig. Tilsæt mere af melet, hvis dejen er for klistret. Ælt rosinerne ind i dejen.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1½ time.
Ælt dejen ganske let på et meldrysset bord. Form runde boller af dejen, og sæt dem tæt sammen i en bradepande med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Opvarm ovnen til 225°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne. Afkøl let på en rist, og servér fx med smør og syltetøj.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på bløde fødselsdagsboller
Powered by Froala Editor