Rosinboller i form
2. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En lun rosinbolle med koldt smør er svær at modstå. Kan du ikke lide rosiner, kan du skifte dem ud med chokoladeknapper.
Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 33 x 23 cm.
Sådan gør du
Rør smuldret gær ud i mælken i en stor skål. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og grahamsmel, og rør det sammen. Tilsæt 450 g hvedemel, salt og det bløde smør, og ælt dejen grundigt i 5-8 minutter, gerne på en røremaskine, til den er glat og smidig og slipper skålens kanter. Tilsæt kun det sidste hvedemel, hvis dejen er meget klistret.
Ælt rosiner ind i dejen til sidst, så de blot lige bliver fordelt. Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Vend dejen ud på køkkenbordet, del den i 12 lige store stykker, og form dem til runde boller. Læg bagepapir i formen, og fordel bollerne i formen. Dæk formen med et fugtigt viskestykke, og lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 1 time, til de er hævet sammen.
Tænd ovnen på 210°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bollerne let på en rist inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk