Rosenkålssalat med manchego
1. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Der er gods i den her simple, men fyldige vegetariske måltidssalat, så du kan sagtens spise den som en ret i sig selv. Salaten er dog også god som tilbehør til f.eks. et stykke stegt kød eller dampet fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Damp rosenkålen i 4-5 minutter. Fjern de yderste blade og stokken, og pluk resten fra hinanden.
Snit rødkål i fine strimler.
Pisk sennep, honning, olie, citronens skal og saft, salt og peber sammen til en dressing. Vend dressingen med kål, og lad det trække køligt i 15 minutter.
Anret salaten på et fad, og læg kål og kartofler over.
Servér med høvlet manchego.
Tip!
Manchego er en fast, hvid fåreost. Den kan udskiftes med en anden slags fåreost eller med parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk