Rosenkålssalat med and

8. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Rosenkål kan sagtens spises råmarineret som i den her salat, hvor en asiatisk inspireret dressing hældes over de smukke, sunde kålblade. Sammen med kogte, kolde kartofler giver det et dejligt modspil til det kraftige andekød.

Ingredienser

Sådan gør du

Kassér rosenkålens yderste blade og den hårde stok i midten. Pil bladene fra hinanden, og bland dem med fintsnittet porre.
Rør olie, soja, revet ingefær, sukker og limesaft til en ensartet dressing. Hæld det over rosenkål og porre, og lad det trække køligt i 15 minutter.
Snit andebrystets skind, uden at skære helt igennem. Krydr med salt og peber, og læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad.
Brun kødet ved middel varme i det fedt, der efterhånden løber fra. Steg det i 20 minutter på skindsiden, og derefter 4-5 minutter på den anden side. Lad andebrystet hvile 10 minutter i et rent viskestykke, og skær det i skiver.
Skær kartoflerne i mundrette bidder. Vend dem med rosenkål, porre og æbler i tern. Anret skiver af andebrystet oven på salaten, og servér med grofthakkede valnødder og finthakket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar