Rosenkålsalat med æbler og abrikoser
26. februar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Syrlige æbler, søde abrikoser og saltede mandler. Den her mættende salat med rosenkål og kikærter smager lige så godt til flæskestegen som til anden. Og er du kun på udkig efter et lille måltid, kan den sagtens spises, som den er.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern de yderste blade af rosenkålen, og skær bunden væk. Halvér rosenkålen.
Steg rosenkålen i olie på en pande, så den får godt med farve. Skru temperaturen ned, og steg rosenkålen i 5 minutter mere.
Skyl kikærterne i en sigte, og lad dem dryppe af.
Skyl æble, og skær det i tynde skiver. Skyl spinaten.
Skær abrikoserne i mindre stykker. Skyl persillen, og hak den. Hak mandlerne groft.
Bland rosenkål, kikærter, æble, spinat, abrikoser, persille og mandler i en skål.
Pisk olie, sennep, salt og peber sammen i en lille skål med en ske.
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Tilsæt skallen i olien. Pres saften i dressingen, og pisk den sammen. Hæld dressingen over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk