Rosémousse med hyldeblomst
14. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: peter Kam
Moussen er luftig, frisk og let syrlig. Perfekt som en sommerdessert på terrassen.
Bemærk
Afkøling: 6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Riv limeskallen fint, og pres saften.
Bring rosévin, hyldeblomstsaft, limesaft, limeskal og sukker i kog i en gryde, og lad det småkoge i 2 minutter. Tag gryden af varmen, tilsæt husblas, og rør den ud i den varme lage. Afkøl lagen, til den er håndvarm.
Pisk fløden til blødt skum, og vend cremefraiche i. Vend forsigtigt den afkølede lage sammen med flødeskummet ad to omgange.
Fordel moussen i 6 portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 6 timer.
Tænd ovnen på 175°. Blend mandlerne til groft mel. Smuldr mandelmel, hvedemel, brun farin og smør sammen med fingrene til en grov crumble.
Fordel crumblen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er sprød. Afkøl crumblen helt.
Skyl og nip jordbær, og del dem i mundrette bidder. Pynt mousserne med de friske jordbær og sprød mandelcrumble, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk