Rosastegt culottesteg med rosmarin
Den perfekt rosastegte culottesteg får du ved intervalstegning. Ved at stege culottestegen ad flere omgange, bliver den mør og saftig og får den helt rigtige farve indeni.
(6)
Ingredienser
Udstyr
- Evt. et stegetermometer
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du en perfekt culottesteg
En culottesteg skal være mør og saftig, og det får du med denne skudsikre opskrift, hvor culotten intervalsteges. Herunder har vi samlet vores bedste tips og tricks, så din steg bliver helt perfekt!
Culottesteg temperatur
Du kan både tilberede din culottesteg med og uden stegetermometer. Når du bruger et termometer, er du sikker på, at stegen ikke bliver overtilberedt. Laver du en steg, der er omkring 1 kg, som i opskriften her, kan du sagtens følge fremgangsmåden uden stegetermometer. Er din culotte større eller mindre, er det en god idé at bruge et stegetermometer. Stegen skal ud, når kernetemperaturen er lige under 60°.
Se også: Kernetemperatur - steg kød med stegetermometer
Culottesteg udskæring
Skærer du din culottesteg forkert ud, bliver den sej. Stegen skal skæres på tværs af kødfibrene, hvis den skal være perfekt mør. Kig på stegen, inden du skærer rudemønsteret, så du sørger for, at det kommer til at passe med den retning, du vil skære stegen ved servering. Se i videoen ovenover, hvordan du skærer din steg ud.
Culottesteg langtidsstegt
Med denne opskrift skal stegen tilsammen have 45 minutter i ovnen. Vil du hellere langtidsstege din culotte, kan du give den 5 timer ved 110°. Se vores bedste opskrift på langtidsstegt culotte her.
Culottesteg på grill
Du kan sagtens bruge denne opskrift, hvis du tilbereder din culottesteg på havegrillen. Det er selvfølgelig svært at styre grillens temperatur – medmindre du bruger en gasgrill. Derfor er det en god idé at bruge stegetermometer. Stegen skal af grillen, når kernetemperaturen er lige under 60°.
Powered by Froala Editor