Rosastegt culottesteg med rosmarin

Den perfekt rosastegte culottesteg får du ved intervalstegning. Ved at stege culottestegen ad flere omgange, bliver den mør og saftig og får den helt rigtige farve indeni.

Ingredienser

Udstyr

evt. et stegetermometer

Sådan gør du

Tag culottestegen ud af køleskabet i god tid, så den kan temperere.
Fjern sener fra undersiden af stegen, og skær fedtet øverst på culotten i et rudemønster med en skarp kniv. Sørg for, at rudemønsteret på den ene led er skåret mod kødfibrene, så du ved servering let kan skære stegen ud efter ridserne. Dup stegen tør med køkkenrulle.
Pil hvidløg. Pil rosmarinnålene af stilkene. Hak hvidløg, rosmarinnåle, salt og peber i en minihakker, så du får en grøn krydderiblanding. Du kan også bruge en morter. Gnid krydderiblandingen ind i kødet og godt ned mellem fedtternene.
Tænd ovnen på 250° varmluft. Læg culottestegen i et fad, og steg den i ovnen i 15 minutter, til fedtsiden bliver gylden.
Skru ovnens temperatur ned på 180° varmluft, og steg culottestegen i yderligere 15 minutter. Tag herefter stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter (lad ovnen være tændt). Sæt culottestegen i ovnen igen i 15 minutter.
Tag stegen ud af ovnen, og tjek gerne kernetemperaturen. Den skal være på lige under 60° og endelig ikke mere.
Dæk stegen til med et rent viskestykke, og lad den hvile i 15 minutter. Skær herefter stegen ud – husk at gøre det på tværs af kødfibrene.

Tip!

Stegen skal skæres på tværs af kødfibrene, hvis den skal være perfekt mør. Kig på stegen, inden du skærer rudemønsteret, så du sørger for, at det kommer til at passe med den retning, du vil skære stegen ved servering. Ved at intervalstege kødet, sikrer du en saftig, rosa steg. Brug gerne et stegetermometer til at sikre, at kødet får den rette kernetemperatur.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
5. april 2019 af .

Foto: Lea Kaae

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar