Rosastegt culottesteg med rosmarin

Den perfekt rosastegte culottesteg får du ved intervalstegning. Ved at stege culottestegen ad flere omgange, bliver den mør og saftig og får den helt rigtige farve indeni.

Rosastegt culottesteg med rosmarin
0-30 min.

(6)

November 24, 2021 af Emma MartinyFoto: Lea Kaae

Ingredienser

personer

Udstyr

  • Evt. et stegetermometer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du en perfekt culottesteg

En culottesteg skal være mør og saftig, og det får du med denne skudsikre opskrift, hvor culotten intervalsteges. Herunder har vi samlet vores bedste tips og tricks, så din steg bliver helt perfekt!

Culottesteg temperatur

Du kan både tilberede din culottesteg med og uden stegetermometer. Når du bruger et termometer, er du sikker på, at stegen ikke bliver overtilberedt. Laver du en steg, der er omkring 1 kg, som i opskriften her, kan du sagtens følge fremgangsmåden uden stegetermometer. Er din culotte større eller mindre, er det en god idé at bruge et stegetermometer. Stegen skal ud, når kernetemperaturen er lige under 60°.

Se også: Kernetemperatur - steg kød med stegetermometer

Culottesteg udskæring

Skærer du din culottesteg forkert ud, bliver den sej. Stegen skal skæres på tværs af kødfibrene, hvis den skal være perfekt mør. Kig på stegen, inden du skærer rudemønsteret, så du sørger for, at det kommer til at passe med den retning, du vil skære stegen ved servering. Se i videoen ovenover, hvordan du skærer din steg ud.

Culottesteg langtidsstegt 

Med denne opskrift skal stegen tilsammen have 45 minutter i ovnen. Vil du hellere langtidsstege din culotte, kan du give den 5 timer ved 110°. Se vores bedste opskrift på langtidsstegt culotte her.

Culottesteg på grill

Du kan sagtens bruge denne opskrift, hvis du tilbereder din culottesteg på havegrillen. Det er selvfølgelig svært at styre grillens temperatur – medmindre du bruger en gasgrill. Derfor er det en god idé at bruge stegetermometer. Stegen skal af grillen, når kernetemperaturen er lige under 60°.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'