Rørt tatar med sprøde fritter
11. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Lad den franske bistrostemning brede sig i køkkenet, når du laver en god omgang tatar.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde fritter. Hæld fritterne i en stor skål med koldt vand, og skyl dem grundigt i vandet. Hæld vandet fra, og fyld nyt koldt vand i skålen. Gentag 3-4 gange, så fritterne bliver skyllet grundigt. Afdryp fritterne, og dup dem tørre.
Vend fritterne i olie, og fordel dem i ét lag på 2 bageplader med bagepapir. Krydr med salt, og steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde – vend rundt i dem et par gange undervejs.
Tjek, at kødet er fri for evt. hinder og fedt. Hak eller skrab kødet ultrafint med en stor skarp kniv, eller kør det 2 gange igennem en kødhakker. Læg det hakkede kød på køl i 15 minutter.
Pil og hak skalotteløgene fint. Hak kapers, cornichoner og estragon fint. Tag kødet ud fra køl, og rør det sammen med sennep og tabasco. Vend løg, kapers, cornichoner og estragon sammen med kødet, og smag tataren til med salt og peber.
Anret tataren på 4 tallerkener, og pynt med lidt ekstra løgringe, kapers og frisk estragon. Servér med sprøde fritter og evt. salat.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk