Rørt tatar med kapers og krydderurter
Har du selv prøvet at lave tatar? Ellers får du chancen her. Det er nemt, det er luksuriøst, og det ser smukt ud på tallerkenen, når du pynter med krydderurter.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du den bedste tatar
Den franske bistroklassiker tatar består af råt kød, ofte formet ligesom en hakkebøf. Du ser den tit på restauranters menukort, men du kan nemt lave retten derhjemme. Herunder har vi samlet vores bedste råd til dig, der vil lave tatar til dine gæster.
Hvad er oksetatar?
Søger du på ordet tatar dukker der lidt forskellige ting op. Oprindeligt var tatarerne et asiatisk folkefærd, som siges at have spist råt kød. I Frankrig opkaldte man to retter efter dem: Steak tartare og sauce tartare. Tatar af oksekød er råt kød rørt med løg, kapers, sennep samt andre smagsgivere og serveret med en rå æggeblomme. Saucen er derimod en grov dressing ala remoulade med mayo, cremefraiche, kapers, cornichoner og forskellige krydderurter.
Hvilket kød er bedst til tatar?
Når du skal lave tatar, er det bedst at bruge okseinderlår. Nogle gange står der blot tatar på pakken. Du kan også bruge oksemørbrad. Du kan enten få slagteren til at hakke det for dig eller gøre det selv. I princippet egner alt skært oksekød uden fedt og sener sig til tatar, men sørg for at købe kød af høj kvalitet, da det bare smager bedre.
Er det sundt at spise tatar?
Du har måske lært, at man ikke må spise råt kød, for så bliver du syg. Der er dog nogle undtagelser, hvis du sørger for at tage de rigtige forholdregler. Køb kød af høj kvalitet, evt. en ved slagter. Dog skal gravide, små børn og svagelige personer helst undlade at spise tatar af råt kød.
Hvad drikker man til tatar?
Du kan drikke det meste til tatar. Både rødvin og hvidvin egner sig til retten. Du kan også servere en festlig drinks.
Powered by Froala Editor