Rørt tatar med fritter

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Ja, det er nemmere at smække frosne fritter i frituren, men vi lover, at disse er arbejdet værd.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem til pommes frites. Hæld fritterne i en skål med koldt vand, så det dækker. Skyl fritterne grundigt i vandet, og skift vandet 5-6 gange. Sæt evt. fritterne på køl i koldt vand natten over.
Varm olie op i en gryde, og steg fritterne knap gyldne og møre i den varme olie i 2-3 minutter. Afdryp på fedtsugende papir, og sæt dem på køl i mindst 15 minutter.
Varm olien op igen. Steg igen fritterne i den varme olie, til de er gyldne og helt møre. Afdryp på fedtsugende papir, og drys med salt.
Tjek kødet for evt. hinder og fedt. Hak kødet i hånden, eller kør det 1-2 gange igennem en kødhakker. Hold kødet koldt.
Skyl skalotteløget, og hak det fint (du skal bruge ca. 1 spsk.). Hak estragon, kapers og cornichoner fint.
Rør kødet med tabasco, sennep og Worcesterschiresauce. Vend forsigtigt løg, kapers, cornichoner og estragon i kødet, og smag til med salt og peber.
Rør en dressing af sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Skyl og tør salaterne, og pluk dem groft med hænderne.
Vend salaterne med dressingen. Anret tataren på tallerkener, og servér straks med fritter og salat.

Tip!

Har du en god slagter, kan han hakke din tatar, samme dag som du skal bruge den. Så er det nemmere for dig, når du skal i køkkenet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar