Rootza med røget laks

3. maj 2019 af .

Foto: Line Falck

I stedet for at bage pizza med hvid dej kan du lave en meget sundere version med rodfrugter, en såkaldt rootza. Her toppet med røget laks og grøntsager. Mums!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl pastinakker, og riv dem groft. Bland dem med salt, og lad dem trække i en sigte i 30 minutter (saltning kan udelades, hvis du har travlt, men den gør rootzaens konsistens mere pizza-agtig).
Vrid pastinakkerne fri for væde i et rent viskestykke.
Bland pastinakkerne med æg og æggeblomme, og bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tryk den godt sammen, og bag bunden i en 200° varm ovn i 30 minutter.
Skyl fennikel og squash, og skær begge grøntsager i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Bælg ærterne.
Fordel fennikel, krydderurter, ærter og laks på den varme rootzabund, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar