Romtopf
8. august 2018
af
Marie Holm.
Foto: Columbus Leth
Romtopf er en skøn dessert, der smager fantastisk som tilbehør til is, kage eller ost. Romtopfen kan holde længe, så lav en stor portion. Den skal nok blive spist op.
Bemærk
Trækketid: Mindst 1 måned.
Ingredienser
Udstyr
sylteglas, 1,5 liter
Sådan gør du
Skyl alle bær og frugter, og nip bærrene. Udsten abrikoser og blommer, og skær dem i kvarte.
Vend forsigtigt hindbærrene med ca. ⅕ af sukkeret i en skål. Fyld sukkerbærrene i et skoldet sylteglas.
Fortsæt på samme måde med de øvrige bær og frugter – vend hver slags med ca. ⅕ af sukkeret i en skål, inden det forsigtigt<br />
hældes i blandingen på glasset.
Slut af med at hælde rom over, indtil det hele er dækket.
Læg en lille skoldet tallerken over frugten, så den holdes nede i lagen, og luk glasset.
Sæt romtopfen køligt i mindst 1 måned, inden du tager af den. Romtopf er dejlig, som den er, serveret med flødeskum, vaniljeis eller vaniljeskyr, og den kan også serveres til fx is.
Tip!
Har du romtopf omkring juletid, så spis den oven på risalamanden, og servér romlagen som dessertvin.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk