Romkugler med kokos og krymmel
18. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Romkugler er bedst, når de er hjemmelavede. Og hvad er bedre end at kunne lave noget nyt og lækkert af daggamle kagerester? Intet skal gå til spilde!
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr kageresterne så fint som muligt, gerne i en blender eller foodprocessor.
Rør det bløde smør og flormelis sammen til en smørcreme.
Kom kagerester, smørcreme, kakaopulver, rom og mandelmel i en skål, og rør det til en ensartet masse. Det hele kan også røres sammen i foodprocessoren, så går det endnu nemmere. Smag på dejen – måske kan den tåle lidt mere rom. Stil dejen i køleskabet<br />
i ½ time.
Tag dejen ud af køleskabet, og form den til kugler på størrelse med golfbolde.
Tril omhyggeligt romkuglerne i kokosmel eller kulørt sukkerkrymmel.
Opbevar romkuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet. De kan holde sig ca. 1 uge.
Tip!
Til romkugler skal man bruge daggamle kagerester – helst fra mørke kager, som fx chokoladekage, muffins eller lagkagebunde. Halvtørt wienerbrød fra bageren kan også sagtens indgå i dejen. Gem fx kagerester i fryseren, og tag dem frem, når du vil lave romkugler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk