Røget makrel med croutoner og purløgscreme
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En klassisk dansk ret, der smager af sol og sommer. Køb gerne makrellerne hos fiskehandleren, så de er så friskrøgede som muligt!
Ingredienser
Sådan gør du
Åbn bugen på makrellerne. Kør en skarp kniv langs skindsiden, så slipper kødet nemmere skindet.
Fjern forsigtigt alle ben, så kødet er lige til at tage ud.
Rør rygeost med cremefraiche, salt og peber. Hak purløg fint, og vend det forsigtigt i (gem lidt til drys).
Skær rugbrødet i små tern, og rist dem i olie på en pande, til de er helt sprøde. Drys med salt.
Skyl grøntsagerne. Pluk salaten, skær agurken i tern, og skær radiserne i skiver.
Vend det sammen i en skål. Dryp med olie og balsamico, og drys med rugbrødscroutoner og purløg. Krydr med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk