Røget laksemousse på rugbrød
26. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Servér laksemousse og rugbrød sammen med en stor skål grøn salat. Det er nemt, det er lækkert, og det er dejlig let aftensmad på en varm sommerdag.
Bemærk
Hviletid: 1-2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend røget laks og fløde i en foodprocessor til en ensartet masse.
Pres laksemassen gennem en si, så eventuelle rester af ben og sener fjernes, og moussen bliver ekstra blød.
Rør flødeost og cremefraiche eller skyr sammen til en blød og sammenhængende masse.
Tilsæt laksemassen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Smag til med fintrevet citronskal, salt og peber. Lad laksemoussen hvile nogle timer på køl.
Anret laksemoussen på ristet rugbrød, og pynt med dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk