Røget hellefisk med peberrod og friterede kapers
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Er du vild med fisk, så vil en røget hellefisk med peberrod og friterede kapers helt sikkert falde i din smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv den røgede hellefisk i mindre stykker, og fordel stykkerne på et fad.
Skær æbler og skalotteløg i små tern, og drys dem ud over hellefisken.
Pres saften af citronen. Rør citronsaft, sukker, olie og friskrevet peberrod sammen, og dryp dressingen ud over fisken.
Opvarm olien i en lille gryde, til den er godt varm, og det syder omkring en tandstik. Olien skal gå ca. 1½ cm. op ad grydens kant.
Sigt væden fra kapersene, og dup dem tørre med fedtsugende papir. Læg kapersene i den varme olie, og steg dem i 2-3 minutter, til de er sprøde.
Tag dem op med en hulske, og afdryp på fedtsugende papir.
Drys de friterede kapers og dild ud over fisken lige inden servering.
Tip!
Kapers er syltede blomsterknopper fra kapersplanten. Er du ikke den store kapersfan, vil du muligvis stadig kunne lide disse, da de mister lidt af deres saltede og syltede smag, når de friteres - i stedet giver de et dejligt sprødt knas til retten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk