Rødvinskogte figner med mozzarella
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den velsmagende ret med figner, nødder og mozzarella er perfekt som anderledes forret eller hyggelig frokostret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl fignerne, skær stilken af, og skær et lille kryds ned i, hvor stilken har siddet.
Bring rødvin, timian, sukker og flækket vaniljestang i kog i en gryde. Lad det koge en smule ind. Læg fignerne ned i rødvinslagen, og lad dem simre i ca. 10 minutter under låg.
Tag gryden af varmen, og lad fignerne trække i lagen i ca. 15 minutter.
Tag herefter fignerne op, og kog lagen ind til ca. den halve mængde.
Servér fignerne med mozzarella, sirup, valnødder og brød.
Tip!
Brug gerne en intens rødvin fra Chianti-regionen, så fignerne får en endnu kraftigere smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk