Rødspættetortilla med spicy salsa og koriander

13. april 2021 af .

Foto: Anders Schønnemann

Prøv noget nyt, og fyld tortillaen med rødspættefilet og stærk salsa.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak rødløg i fine strimler. Læg dem i en skål, og drys med lidt salt og limesaft. Vend godt rundt, og lad løgene marinere i 10-15 minutter.
Tjek rødspættefileterne for friskhed og ben, og skær hver filet i ca. 3 stykker.
Læg fileterne i en skål, og krydr med salt og peber. Slå ægget ud i en anden skål, og hæld raspen i en tredje skål. Panér fileterne godt i først æg og så rasp.
Varm en gryde med olie op til ca. 160°. Steg 5-6 rødspættestykker i olien ad gangen, så de bliver sprøde og gyldne, og olien ikke taber for meget varme. Tag stykkerne op igen, og drys med salt. Fortsæt med resten af rødspættestykkerne.
Skræl mangoen, og skær mangokødet fri af stenen og ud i tern. Læg det i en skål.
Pil og hak rødløg helt fint. Rens chilien, og hak den fint. Vend begge dele med mangoen.
Smag salsaen til med fintrevet limeskal og limesaft, honning, salt og peber. Vend det hele godt rundt, og lad det trække i 10-15 minutter.
Lun tortillaer, og fordel 2-3 stykker fisk, lidt salsa, syltet rødløg og frisk koriander på.

Tip!

Det er vigtigt, at salsaen ikke trækker for længe, da den så bliver slatten og mister sin friskhed.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar