Rødspætter i tomatsauce med fritter

Giv den klassiske fiskefilet kamp til stregen med denne version, hvor fisken er tilberedt i ovnen i en kraftig tomatsauce, der spiller godt op til det smagfulde fiskekød. Servér med sprøde, grove ovnfritter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl rødspættefileterne, og dup dem tørre med køkkenrulle. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
Steg hvidløg i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt hvidvin, og lad vinen koge ind i 1 minut. Tilsæt de flåede tomater, og lad saucen simre. Smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 200°. Skrub kartoflerne, skær dem i både, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Dup dem tørre med et rent viskestykke, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie, og krydr med salt. Bag kartoffelbådene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne.
Blend oliven i en foodprocessor sammen med basilikum og olivenolie til en ensartet pasta.
Læg fiskefileterne på et skærebræt med det, der engang var skindsiden, nedad. Krydr fisken med peber, og smør den med olivenpastaen.
Rul rødspættefileterne sammen fra halespidsen og frem. Hold rødspætterullerne sammen med en tilspidset rosmaringren eller en tandstikker.
Hæld tomatsaucen i et ovnfast fad, og placér fiskerullerne i saucen tæt op ad hinanden. Dryp med olivenolie, og bag fisken i ovnen i ca. 15 minutter.
Skyl spinaten, og rør den forsigtigt i tomatsaucen, et par minutter inden fisken er færdigbagt og skal tages ud af ovnen. Servér fiskerullerne i saucen med ovnfritter til.

Tip!

Den friske spinat skal vendes i tomatsaucen og kun stege med i få minutter, før den er klar. Du kan alternativt dampe den kort i en gryde og servere den som tilbehør til rødspætterullerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar