Rødkålssalat med rødbede og appelsin
23. februar 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Pift den klassiske friske rødkålssalat til juleaften op med lidt rødbede og rød grønkål. Valnødderne på toppen giver dejligt knas!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rødbederne, og riv dem i strimler på et rivejern eller juliennejern.
Skær skrællen af appelsinerne helt tæt til kødet, og skær appelsinfileterne fri af de hvide hinder.
Rør en marinade af citronsaft, olivenolie, salt og peber i en skål.
Skyl og rib rød grønkål. Pil de yderste blade af rødkålen, og snit den fint. Vend rødbeder, rød grønkål og rødkål i marinaden, og lad salaten trække i mindst 30 minutter.
Vend appelsinfileterne i salaten, drys med grofthakkede valnødder, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på rødkålssalat!