Rødkålssalat med abrikoser og juledressing
En rå rødkålssalat er dejligt ekstratilbehør til julemiddagen eller en anden solid vintermiddag.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- stort frisk rødkål
- ½
- røde æbler
- 4
- faste pærer
- 2
- pink grapefrugter
- 2
- frisk ingefær
- 1 cm
- tørrede abrikoser
- 100 g
- valnøddekerner
- 100 g
- salt
- peber
Juledressing
- rapsolie
- 1½ dl
- hindbæreddike
- 1 dl
- rørsukker
- 4 spsk.
- stødt nellike
- ½ tsk.
- stødt allehånde
- ½ tsk.
- stødt kanel
- 1 tsk.
- stødt kardemomme
- ½ tsk.
- salt
- peber
Sådan gør du
Juledressing
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Snit rødkålen i fine strimler. Skær æbler og pærer i både (fjern kernehuset). Skær skrællen af grapefrugterne, og skær grapefrugtkødet i fileter uden hinder. Skræl ingefærstykket, og riv det fint. Skær abrikoser i tynde strimler.
Rist valnødder let på en tør pande.
Vend rødkål, æbler, pærer, abrikoser og grapefrugt i dressingen.
Drys med valnødder, og krydr med salt og peber.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner