Rødkålssalat med abrikoser og juledressing

En rå rødkålssalat er dejligt ekstratilbehør til julemiddagen eller en anden solid vintermiddag.

Rødkålssalat med abrikoser og juledressing
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
stort frisk rødkål
½
røde æbler
4
faste pærer
2
pink grapefrugter
2
frisk ingefær
1 cm
tørrede abrikoser
100 g
valnøddekerner
100 g
salt
peber

Juledressing

rapsolie
1½ dl
hindbæreddike
1 dl
rørsukker
4 spsk.
stødt nellike
½ tsk.
stødt allehånde
½ tsk.
stødt kanel
1 tsk.
stødt kardemomme
½ tsk.
salt
peber

Sådan gør du

Juledressing

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

Snit rødkålen i fine strimler. Skær æbler og pærer i både (fjern kernehuset). Skær skrællen af grapefrugterne, og skær grapefrugtkødet i fileter uden hinder. Skræl ingefærstykket, og riv det fint. Skær abrikoser i tynde strimler.
Rist valnødder let på en tør pande.
Vend rødkål, æbler, pærer, abrikoser og grapefrugt i dressingen.
Drys med valnødder, og krydr med salt og peber.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'