Rødgrød med vaniljeis og friske hindbær
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En klassisk rødgrød med vaniljeis går man aldrig galt i byen med!
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vand, sukker, vaniljekorn og -stang op i en gryde, til sukkeret er smeltet.
Tilsæt alle bærrene, og kog dem ved svag varme i 5 minutter. Fjern vaniljestangen.
Blend bærrene i en blender eller foodprocessor, og sigt dem tilbage i en ren gryde. Giv dem et hurtigt opkog, og tag gryden fra varmen. Smag til med sukker.
Rør kartoffelmel ud i lidt vand, og hæld det i en tynde stråle i den varme grød, mens du rører. Hæld grøden i en stor skål eller i små portionsskåle, og sæt på køl.
Servér den kolde rødgrød med en kugle vaniljeis, hakket mynte og friske hindbær.
Tip!
Du kan sagtens bruge frosne bær til rødgrøden, men det ser flottest ud at lægge friske hindbær i ved serveringen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk