Rødgrød med letpisket flødeskum

13. september 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Der er ikke andre end indfødte danskere, der kan udtale det ꟷ men alle kan lære at elske den søde bærgrød med fløde.

Bemærk
Bærrene skal trække med sukker i en 1 time på køkkenbordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens alle bærrene, og hæld dem i en gryde sammen med sukker. Lad det trække på køkkenbordet i ca. 1 time, så væsken kan trænge ud af bærrene.
Hæld herefter vandet i, og bring bærrene i kog. Lad dem simre i 5 minutter.
Rør kartoffelmel ud i lidt vand. Sluk for varmen, og rør halvdelen af kartoffelmelsblandingen ud i grøden. Tilsæt mere, hvis du ønsker en tykkere grød. Det er vigtigt, grøden ikke kommer op at koge igen, da den ellers bliver ”lang”.
Lad grøden køle af, og servér den med letpisket fløde, ristede hasselnødder og rød skovsyre.

Tip!

Du kan bruge præcis de bær, du har lyst til, når du koger rødgrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar