Rødgrød med letpisket flødeskum
13. september 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Der er ikke andre end indfødte danskere, der kan udtale det ꟷ men alle kan lære at elske den søde bærgrød med fløde.
Bemærk
Bærrene skal trække med sukker i en 1 time på køkkenbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens alle bærrene, og hæld dem i en gryde sammen med sukker. Lad det trække på køkkenbordet i ca. 1 time, så væsken kan trænge ud af bærrene.
Hæld herefter vandet i, og bring bærrene i kog. Lad dem simre i 5 minutter.
Rør kartoffelmel ud i lidt vand. Sluk for varmen, og rør halvdelen af kartoffelmelsblandingen ud i grøden. Tilsæt mere, hvis du ønsker en tykkere grød. Det er vigtigt, grøden ikke kommer op at koge igen, da den ellers bliver ”lang”.
Lad grøden køle af, og servér den med letpisket fløde, ristede hasselnødder og rød skovsyre.
Tip!
Du kan bruge præcis de bær, du har lyst til, når du koger rødgrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk