Rødgrød med lakridsflødeskum
26. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Den sødeste rødgrød af jordbær, blåbær, ribs og hindbær og selvfølgelig en let pisket flødeskum til. Snup en skefuld sommer smagt til med lakrids!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl bærrene forsigtigt. Fjern stilke fra jordbær og ribs. Skær jordbærrene i grove stykker. Riv skallen fint af citronen.
Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og citronskal. Læg låg på gryden, og lad bærrene koge møre, det tager 3-4 minutter.
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og hæld blandingen i grøden. Jævn grøden i 1-2 minutter under omrøring. Lad grøden blive helt kold.
Pisk fløden til skum, og vend lakridspulver i.
Skyl jordbær og hindbær, og skær dem i halve eller kvarte. Bland dem i grøden, og servér med lakridsflødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk udgave af rødgrød med fløde