Rødgrød med hvid chokoladecreme, hindbær og lakrids

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Rødgrød er en dansk dessertklassiker, som aldrig går af mode. Her er den forfinet og fornyet med hvid chokoladecreme, friske hindbær og et strejf af lakrids.

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarberstilkene, og skær dem i tynde skiver. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften af citronen.
Bland rabarber, hindbær, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker, vand og citronsaft i en gryde, bring det i kog, og lad det småkoge under låg i 10 minutter. Skum eventuelle urenheder af med en ske undervejs.
Læg husblasbladene i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 10 minutter.
Tag gryden af varmen, og lad rødgrøden køle af i 5 minutter. Fjern den tomme vaniljestang.
Vrid den udblødte husblas fri for vand, og læg den direkte op i den varme rødgrød. Rør godt rundt, til husblassen er helt opløst. Fordel rødgrøden i portionsglas, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer, til grøden er let stivnet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld fløde, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog. Hak den hvide chokolade, og hæld den ned i den varme fløde. Rør godt rundt, til chokoladen er smeltet. Afkøl cremen i ca. 15 minutter, til den er lun.
Fordel den lune chokoladecreme oven på den kolde rødgrød i glassene, og sæt dem tilbage i køleskabet i mindst 4 timer, til cremen er kold og har en tilpas fast konsistens.
Høvl hvid chokolade i spåner med en skarp kartoffelskræller. Pynt desserterne med friske hindbær, chokoladespåner og et lille drys lakridspulver.

Tip!

Hvis chokoladen har stuetemperatur, er den nem at høvle i pæne spåner. Brug en god skrællekniv, og høvl langs den smalle kant af chokoladen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar