Rødgrød med fløde og mynte

16. august 2019 af .

Foto: Skovdal Nordic

Rødgrød med fløde – en sætning, de fleste kan kløjes i. Men heldigvis er der ingen, der kløjes i den søde grød, som her serveres med fløde, der har fået selsakb af både mynte og citron.

Bemærk
Der skal bruges ca. 800 g bær i alt, så du kan bare blande de bær, du har lyst til. Ønsker du ikke at bruge jævning i grøden, kan den udelades.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg halvdelen af jordbæren + lidt til pynt til side, og kom resten af bærrene i en gryde sammen med de øvrige bær, sukker og lidt af vandet.
Lad bærblandingen koge langsomt op, og skum af indimellem. Kog i ca. 5 minutter, og sluk blusset.
Rør en jævning af kartoffelmel og resten af vandet, hæld den i grøden, rør, og lad grøden stivne lidt.
Hak mynten fint, og halvér de sidste jordbær. Kom de fleste jordbær og det meste af mynten i grøden.
Riv skallen af citronen. Rør fløden med citronskal og resten af myntebladene. Servér grøden kold med fløde. Pynt med friske jordbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar