Rødgrød med fløde
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Rødgrød er smagen af både mormor, gamle minder og dansk sommer!
Ingredienser
Sådan gør du
Rens jordbær, ribs, solbær og blåbær. Flæk vaniljestangen, men skrab ikke kornene ud. Læg alle bærrene i en gryde med vand, sukker og flækket vaniljestang.
Rør godt rundt, og lad bærrene stå lidt, så de safter. Sæt derefter gryden over svag varme, og lad bærrene koge op. Fjern skum fra overfladen med en ske, og lad bærrene koge 2-3 minutter.
Tag gryden af varmen. Skyl hindbær, og læg dem i gryden, så de forbliver så hele som muligt.
Rør kartoffelmel sammen med lidt koldt vand, og hæld det i grøden i en tynd stråle under omrøring, når den er lige under kogepunktet. Rødgrøden må ikke koge, når der er tilsat kartoffelmel, så bliver grøden ”lang”.
Rør rødgrøden godt igennem, og lad den køle helt af. Servér den med fløde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk